Polmeet
  


Hjælp

HJÆLP

1.Siden og dens funktioner

2.Sådan skriver du en god profiltekst 

3.Om at finde kærligheden med en polsk kvinde

4.Praktisk info - aktuelle og nyttige links
fx mht. hoteller, seværdigheder, camping, rejser med bil, bus, færge, fly osv.

1. SIDEN OG DENS FUNKTIONER

Hvad kan jeg gøre for at se min side på dansk hele tiden?
På ældre versioner af Internet Explorer skifter den danske version til den polske version, når du klikker på fx mail-linket. Hvis du downloader den nyeste version her http://www.microsoft.com/danmark/windows/internet-explorer/, skulle problemet forsvinde.

Hvorfor er mit foto blevet afvist?
Måske har dit foto ikke opfyldt disse betingelser:

Billedet skal være tydeligt.
Der må ikke være andre personer på billedet, fx dine børn.
Billedet skal være af dig eller have noget med dig at gøre, fx vise dit hus, dine husdyr eller lignende.
Billedet må maksimalt fylde 600 kb og må ikke være mindre end 150 x 150 pixel
Billedet må ikke være pornografisk, vulgært eller anstødeligt
Der må ikke være spildplads (store hvide områder eller lignende rundt om billedet)
Dit ansigt må ikke være skjult.

Hvordan ændrer jeg mit brugernavn?
Du kan kun ændre dit brugernavn ved at melde dig ud af Meetpol.com og derefter melde dig ind igen. Du skal dog være klar over, at du så mister alle dine data, altså post, billeder osv.

Hvorfor vises min profiltekst ikke på min side?
Din profiltekst skal godkendes, før den kommer ud på siden. Det kan tage op til tre dage.

Hvorfor vises mit foto ikke på min side?
Dit foto skal godkendes, før det kommer ud på siden. Det kan tage op til tre dage.

Hvorfor er min profiltekst afvist?
Måske har din profiltekst ikke opfyldt disse betingelser:

Den indeholder personoplysninger som e-mail adresse, web-adresse, telefonnummer, efternavn, postadresse eller lignende
Den er tom.
Den indeholder upassende, uforståelige eller anstødelige ord og termer.
Den har et kommercielt sigte.
Den er i strid med vores brugeraftale.

Hvordan behandler meetpol.com personoplysninger?
Alle personlige data bliver behandlet fortroligt og bliver ikke videregivet uden brugernes accept.

3.SÅDAN SKRIVER DU EN GOD PROFILTEKST

Eftersom vi alle er forskellige og bliver interesseret i noget forskelligt hos hinanden, er det svært at sige, lige præcis hvad man skal skrive for at finde den store kærlighed. Men her er i hvert fald nogle gode råd.

1.Du behøver ikke at skrive din alder, højde, vægt, etc. igen, eftersom disse ting vil stå på en anden side i din profiltekst. De fleste besøgende vil alligevel undersøge profilen, før de læser din beskrivelse. 

2.Skriv i stedet noget, man ikke kan læse sig til ud fra skemaet, noget som gør dig særlig og interessant. Det behøver ikke at være pral (hvis du er den beskedne type), men kan f.eks. være "Min forestilling om den perfekte date er en tur i Tivoli med masser af candyfloss, vilde rutsjebaner og måske en bamse, som du vinder til mig", "Min største drøm er at snorkle i Australien og se Ayers Rock" eller "Jeg danser linedans i min fritid og leder efter en kærlig fyr, der måske har en lille cowboy gemt i maven.". 

3.Hvis du vil have din beskrivelse oversat, så pas på med at skrive f.eks. citater, poesi eller andet, der kan være svært at oversætte direkte (f.eks. henvisninger til ting, der kun findes i Danmark). 

4.Skriv også lidt om, hvad du søger. En ven, flirt, en kæreste, ægteskab og børn? Her kan du godt skrive lidt om alder, interesser og så videre, men hvis du er alt for præcis, udelukker du måske en hel del spændende mennesker… 

5.Først og fremmest: Skriv et eller andet. Du er helt sikker på at få flere svar, end hvis der bare står: "Øh, ved ikke lige, hvad jeg skal skrive". Tænk på, at de, der læser din beskrivelse, kun kender dig ud fra den. Brug derfor chancen til at fortælle det vigtigste og mest spændende. 

Sidst, men ikke mindst:
En billedprofil øger dine chancer markant, og langt de fleste søger faktisk kun på profiler med billede. Ikke nødvendigvis fordi de leder efter lækre kvinder eller muskuløse mænd, men fordi det er rarest at ”se” den, man skriver med. Så se at få taget et vellignende billede, hvor du tager dig godt ud – så er der garanteret succes!

3. OM AT FINDE KÆRLIGHEDEN MED EN POLSK KVINDE

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, der kan dukke op, når du kommer i kontakt med vores polske brugere af siden.

Hvorfor er de polske piger så sjældent online?

En internetopkobling i hjemmet betragtes stadig i Polen som lidt af en luksusvare. Prisen er meget høj i forhold til gennemsnitslønnen, så ofte går man på internettet på sit arbejde, på internetcaféer osv. og ikke i særlig lang tid af gangen, men blot for at tjekke mails og lignende.

Hvor lang tid går der, før min polske kæreste lærer at tale dansk?

Det afhænger selvfølgelig meget af jer selv. Har I god vilje og tålmodighed, så kan I kommunikere på dansk med hinanden allerede efter cirka tre måneder. Hvis du hjælper din kæreste med at udtale de svære ord, hjælper hende med at lave lektier eller hjælper hende med læsningen, så lærer hun hurtigere.

Prøv at undgå fristelsen til at kommunikere på tysk eller engelsk. Min erfaring siger mig, at det faktisk er en fordel, hvis din kæreste ikke taler nogle af de sprog – så lærer hun hurtigere dansk. Jeg talte engelsk med min mand i to år, og det var en dårlig start. Man er nødt til at tale dansk, selvom det er nemmere at tale engelsk i begyndelsen. Så husk det, når du siger "I love you".

Der findes mange sprogskoler og sprogkurser i alle større byer, så det er bare et spørgsmål om at komme i gang. Har pigen fået CPR-nummer, har hun ret til gratis sprogundervisning i op til 3 år.

Der findes 3 slags sprogundervisning. Sprogundervisning 1 for dem, der ikke kender vores alfabet. Sprogundervinsing 2 for dem, der kender vores alfabet og har været i skole i op til 10 år i deres hjemland og sprogundervisning 3 for dem, der har gået i skole mere end 10 år, altså har en videregående uddannelse fra deres hjemland. Der er forskellige undervisningsmoduler, og læreren bestemmer, hvornår en elev er parat til at gå til eksamen i et modul. Består man eksamen, kan man gå videre til det næste undervisningsmodul.                                        

Har en polsk pige chance for at finde arbejde i Danmark?
Taler man nogenlunde dansk, kan man altid finde et arbejde. Det er kun spørgsmål om vilje.
Polske piger er ambitiøse, energiske, flittige og vant til at arbejde.

Jeg har mange veninder og bekendte, som kom til Danmark for 5, 10 og 15 år siden, og i dag arbejder de som sygeplejersker, bibliotekarer, rengøringsassistenter, selvstændige forretningskvinder, stuepiger, læger, tolke, hjemmehjælpere, fabriksarbejdere, lærere, slagteriarbejdere, avisbude... 
                                                                                                                                                                                 
Hvordan er kulturforskellen mellem Danmark og Polen?
Den polske kultur ligner den danske meget, derfor skulle det være nemt for din polske kæreste at tilpasse sig. Vi spiser også frikadeller og leverpostej i Polen. Vi pynter juletræer til jul, giver hinanden gaver og synger julesange, vi maler æg til påske og pynter vinduer med gule papirkyllinger.

Vi drikker øl og siger skål ("Na zdrowie"), vi elsker at hygge os med mad og TV sammen med vores familie og venner, og om sommeren kører vi til stranden og går ture i skoven. Om vinteren står vi på ski, skøjter eller leger sneboldkamp med børnene. Vi kritiserer vores politikere lige så meget, som danskerne gør, vi klager over den stigende skat, og vi griner af de samme vitser.

Hvordan er polske piger?
Pigerne er måske lidt mere generte, sårbare og tilbageholdende i forhold til de danske piger.
Polske piger er meget romantiske, feminine, kærlige og stiller helt andre krav, end hvad mænd er vandt til i Danmark. De kan godt lide, når man er en gentleman. Tænder deres cigaret, når de vil ryge, holder døren for dem, hjælper med at bære indkøb og kufferter og kommer hjem med blomster (i hvert fald den 8. marts til "Kvindernes Dag" – et must).

I Polen har man en for danske mænd total ukendt skik, nemlig at man kysser kvindens hånd. Traditionen er ikke længere så udbredt, som den har været, men man kan stadig af og til se en polak, der bukker sig galant over en kvindelig hånd, og viser sin respekt for damen. Men bare rolig - så langt behøver du dog ikke at gå for at bevise din kærlighed ;-)

Polske piger er også temperamentsfulde og kan være jaloux, så snak ikke for meget om dine tildligere forhold, selvom det ikke betyder noget for dig i dag. Har du været udsat for et lille jalousianfald, så kan du i hvert fald trøste dig med tanken om, at der også er kærlighed i luften.

Polen er et katolsk land, og utroskab er ikke noget, man hører om ret tit. Pigerne er trofaste, elsker børn, familielivet, hjemmet, hjemmearbejde og hjemmehygge. De er gode til madlavning og håndarbejde og kan lide et pænt og rent hjem. Så bliv ikke forbavset, hvis de starter med at vaske vinduer, så snart de er kommet på besøg. Det har jeg hørt mange gange, og så vidt jeg kan huske, var jeg meget ikke anderledes. Men...

Du må ikke tro, at vi ikke har vores egne meninger og ambitioner. Det har vi, og vi kan lide at gøre tingene på vores måde, så vær tålmodig og sig ikke nej til alt, hvad din kæreste foreslår, for vi gør det for at skabe et hyggeligt hjem, hvor vi har det godt og hyggeligt sammen med vores partner.

Min polske kæreste og jeg vil gerne giftes – hvad gør vi?

Der er forskellige måder, hvorpå din polske kæreste kan få fast opholdstilladelse i Danmark. Eftersom Polen er et EU-land, gælder reglerne for fri bevægelighed. Det vil sige, at din kæreste har ret til at bo og arbejde i Danmark mere end 6 måneder, hvis hun kan forsørge sig selv. Så får hun et såkaldt registreringsbevis og kan senere søge om opholdstilladelse. Du kan finde ud af mere på www.nyidanmark.dk. Skal i giftes i Danmark, har I brug for hendes pas og fødselsattest oversat til dansk, plus eventuelt skilsmisseattest oversat til dansk (hvis hun er skilt) Efter I er blevet gift, skal I søge om opholdstilladelse. Det gør man på politistation, hvor man skal fremlægge pas, vielsesattest og udfyldt formular. Formularet kan hentes på politistationen.
 

3.PRAKTISK INFO, NÅR DU REJSER TIL POLEN

Hvis dit pas er gyldigt, kan du besøge Polen i op til 90 dage som turist.

MED BIL
For kørende turister går den letteste og hurtigste vej til Polen gennem Jylland ad motorvejen forbi Hamburg og Berlin. Afstanden fra den danske til den tysk-polske grænse er 600 km.

I Polen gælder de internationale færdselsregler og skilte. Vejnettet i Polen er veludbygget, og kvaliteten i almindelighed god.

Benzinpriserne er ca. 4,5 ZL (9 kr) pr liter for blyfri 95.

Foruden dit kørekort og din originale registreringsattest skal du medbringe et grønt forsikringskort, der fås gratis hos dit bilforsikringsselskab.

AT LEJE EN BIL
Det er lettest at bestille en lejet bil hjemmefra, enten gennem dit rejsebureau eller et flyselskab. Naturligvis kan det også lade sig gøre at leje en bil ved ankomsten. I storbyer findes kontorer for både Avis, Hertz, Europcar, Budget, Orbis og flere mindre selskaber. Prisen er nogenlunde som i Danmark.

MED FÆRGE

Den direkte færge fra Danmark til Polen, Polensfærgen, er indstillet. Tidligere havde Polferries direkte færge til Polen fra København til Swinoujscie, hvorfra det var nemt at komme videre til f.eks. Stettin, men ruten er lukket. Der sejles nu i stedet fra Ystad i Sverige til Swinoujscie, dvs. at du kan sejle fra København via Ystad til Polen.  Se mere:  http://www.polferries.pl/dk/aktualnosci 

Er man med bil og bor på Sjælland eller Fyn, så er den nemmeste at sejle fra Gedser til Rostock og så køre videre til Swinoujscie/Szczecin. Se mere: http://www.dkig.dk/gedser-rostock-faerge.html

MED TOG
Der findes også muligheder for at komme med DSB til Polen, enten fra København eller Århus til Warszawa, begge ruter via Hamburg og Berlin. Rejsetiden er ca. 15 timer.

MED FLY
SAS flyver fra København til største byer i Polen som Warszawa, Poznan, Wroclaw, Gdansk og Katowice. LOT flyver fra København til 9 største byer i Polen, og du kan tjekke deres lavpriskalender for billige afgange.  http://www.lot.com/web/lot/promotion-details?promo=117    Du kan også flyve til Polen med norsk flyselskab http://www.norwegian.com/dk/fly/lavpris

MED BUS
Siden er på polsk, men du finder der utrolig mange gode og billige forbindelser til mange byer i Polen. http://www.autokar24.pl/polska-dania.html 

HOTELLER   Læs mere    http://www.hotelscombined.com/Country/Poland.htm

CAMPING    Læs mere på siden www.atraveo.dk/polen

SEVERDIGHEDER Læs mere på:   http://www.zoover.dk/polen/sevaerdigheder

VALUTA
Kontanter kan veksles i lufthavnen, på hoteller, i nogle banker og på vekselkontorerne (se efter ”kantor”-skiltet). De sidste giver den bedste kurs.
1 PLN (ZLOTY) svarer cirka til 1,66 DKK. Som supplement kan man bruge Visa, MasterCard og lignende.

LÆR POLSK

Læs mere på:  http://www.sprogbutik.dk

Hvis du vil vide mere om Polen, anbefaler jeg Politikens "Turen går til Polen", som du kan købe hos de fleste boghandlere.

Programowanie, pozycjonowanie i opieka websign.pl